Adresa cabinetului, datele de contact psiholog Bârlad

Faceți căutări pe acest blog

DEPRESIA - trebuie să știi despre asta

psiholog Barlad, cabinet psihologic PSIHOTOTAL Barlad
         Depresia este o problemă mentală foarte frecventă care trebuie identificată din timp şi tratată corespunzator. Evaluarea depresiei este o activitate clinică importantă.
           Depresia este altceva decât o stare de tristeţe. Spre deosebire de tristeţe, depresia deteriorează marcant relaţiile sociale şi activităţile profesionale


     Depresia este o problemă mentală foarte frecventă, atât pentru adulţi, adolescenţi, cât şi pentru copii. Severitatea ei poate varia de la câteva simptome uşoare, precum stări de tristeţe, iritabilitate, pierderea energiei şi a poftei de mâncare, până la simptome severe, persistente precum dificultate de concentrare, oboseală cronică, izolare de ceilalţi, sentimente de disperare şi chiar gânduri de suicid. De asemenea, trebuie remarcat că sunt multe persoane care prezintă niveluri subclinice ale tulburărilor psihologie, dar care pot avea niveluri semnificative ale depresiei.
     Ne referim aici la persoanele care s-ar putea să se confrunte cu unul sau mai mulţi stresori specifici sau cu evenimente de viaţă majore, cum sunt divorţul, separarea, pierderea locului de muncă, probleme financiare, abuz de substanţe, probleme medicale, conflict familial, pierderi personale sau alte probleme şi dezamăgiri. Depresia se exprimă foarte diferit de la individ la individ, dar întotdeauna are costuri semnificative pentru cel afectat. Când oamenii sunt cuprinşi de depresie, mintea lor este copleşită de gânduri negre, distorsionate despre propria persoană şi lumea înconjurătoare.
psiholog Barlad, cabinet psihologic PSIHOTOTAL Barlad


   Episoadele depresive majore sunt tratabile la 70–80% dintre bolnavi. Medicul psihiatru trebuie să integreze farmacoterapia cu intervenţiile psihoterapeutice acordate de psiholog. Dacă medicul priveşte tulburările de dispoziţie ca datorându–se, în esenţă, unor probleme psihodinamice, ambivalenţa sa faţă de utilizarea medicamentelor poate să aibă drept rezultat un răspuns nefavorabil, noncomplianţă şi, probabil, dozaj inadecvat pentru o perioadă prea scurtă de tratament. Pe de altă parte, dacă medicii ignoră nevoile psihosociale ale bolnavului sau daca chiar bolnavul insusi ignora problemele sale psihologice si sociale, rezultatul farmacoterapiei poate să fie compromis.