Urmăreşte OFERTA LUNII propusă de cabinetul PSIHOTOTAL şi sună întotdeauna pentru programare.

SA NE PREGATIM PSIHOLOGIC PENTRU SUSTINEREA EXAMENULUI (admitere / bacalaureat)Se apropie marele final, cu emotii pentru adolescent, dar mai ales pentru tine, ca parinte. Fie ca se numeste bacalaureat, admitere la facultate sau altfel, urmeaza un examen, nu numai de cunostinte sau de competente, ci si de viata...
Atunci cand tinerii nu beneficiaza de o buna pregatire psihologica pentru examen,  multi dintre ei clacheaza in fata comisiilor sau a foii de examen si se confrunta cu un esec dureros, mai ales ca uneori este neasteptat. Chiar daca au invatat in mod constant, chiar daca au inteles importanta examenului si au constientizat necesitatea pregatirii temeinice la materiile verificate… Explicatia consta in faptul ca, in marea lor majoritate, adolescentii n-au stiut sa-si stapaneasca in mod eficient emotiile, s-au lasat influentati de colegi care au considerat examenul greu sau au fost “blocati” de o comisie ,,dura”, ,,excesiv de exigenta”.
Trebuie sa stii insa ca momentele in care adolescentul pare descurajat, demotivat sau nepasator, nu se datoreaza intotdeauna lipsei lui de responsabilitate. Este posibil sa se afle intr-o perioada in care increderea in sine a scazut, ii este teama de esec, ii este teama de felul in care va reactiona in prezenta comisiei de examinare sau de concurenta cu ceilalti.
Pentru el/ea este necesara o atitudine axata pe intelegere, un ajutorul careia sa-i fie oferit  si suportul psihologic pentru ceea ce-l asteapta, nu doar unul material si contextual.
Cabinetul PSIHOTOTAL Barlad ofera servicii psihologice de suport pentru examen prin exersarea unor tehnici / metode de:

  •   Autocontrol emotional
  •  Gandirea pozitiva
  •  Optimizarea atentiei
  •  Optimizarea somnului
  •  Management al timpului de studiu

 TU, CA PARINTE, CUM ITI AJUTI FIUL / FIICA SA FACA FAT EXAMENULUI CU BRIO?