Adresa cabinetului, datele de contact psiholog Bârlad

Faceți căutări pe acest blog

EVALUARE PSIHOLOGICA PENTRU REINTEGRAREA COPILULUI ÎN FAMILIE

 VREI COPILUL TĂU ÎNAPOI LÂNGĂ TINE, PENTRU CĂ TU I-AI DAT VIAȚĂ ?
(REINTEGRARE COPILULUI ÎN FAMILIA DE ORIGINE)

evaluarea psihologica la solicitarea reintegrarii copilului cu masura speciala de protectie
Evaluarea psihologică a părintelui genitor / familiei genitoare  unde se face reintegrarea copilului și consiliere psihologică pe problem de parenting.

Evaluarea psihologică a competențelor parentale este o etapă crucială în procesul de reintegrare a copilului separat de familie, plasat sub o măsură specială de protecție. Această evaluare are rolul de a determina capacitatea părinților de a oferi un mediu stabil, sigur și iubitor pentru copilul lor. Reintegrarea copilului separat de familie, plasat sub o măsură specială de protecție, reprezintă un proces complex, delicat și încărcat emoțional.
Conform legislației în vigoare, psihologul va urmări anumiți pași procedurali, folosind metoda interviului în vederea obținerii tuturor informațiilor necesare completării raportului de evaluare psihologică a persoanei/familiei potențial adoptatoare și /sau a emiterii avizului psihologice (în funcție de situație) .
Psihologul va folosi în evaluare teste psihologice, pentru a înlatura suspiciune existenței anumitor tulburări psihologice sau suspiciunea că persoana nu înțelege întrebările care îi sunt adresate.
Evaluarea psihologică se va efectua la sediul cabinetului psihologice, în mod individual și/ sau în cuplu. Ședințele de evaluare psihologică vor avea loc într-un spațiu special amenajat destinat activităților derulate de psiholog. Spațiul asigurând intimitatea și siguranța persoanelor/familiilor adoptatoare. Durata unei ședințe de evaluare, și după caz, a ședinței de consiliere psihologică va fi cu o durată de 45-50 de minute.
Pe parcursul evaluării, psihologul va fi ghidat atât de etica profesională, cât și de drepturile persoanei, de standardele morale, valorile individuale și culturale specifice acestuia.
Pe parcursul întregului proces de evaluare psihologică, profesionistul va urmări cu prioritate existența capacităților parentale ale solicitanților, va identifica împreună cu aceștia resursele pe care le au în vederea dezvoltării capacităților parentale insuficient dezvoltate și îi va consilia în legătură cu dobândirea/dezvoltarea acestora. Psihologul va urmări evoluția solicitanților din punctul de vedere al dezvoltării capacităților parentale.

Implicarea activă a familiei: participarea constantă a părinților la programele de consiliere și educație parentală, demonstrarea capacității de a oferi un mediu stabil și iubitor.

Beneficiile Participării la Programele Parentale puse la dispoziția celor interesați de Cabinetul PSIHOTOTAL Bârlad prin psiholog Grapă Carmen:

  • Dezvoltarea Abilităților Parentale: Programele oferă informații și strategii concrete pentru gestionarea eficientă a comportamentului copiilor, comunicarea asertivă, stabilirea limitelor și rezolvarea conflictelor.
  • Îmbunătățirea Relației Părinte-Copil: Participarea la programe consolidează relația dintre părinți și copii, oferind oportunități de comunicare deschisă, înțelegere reciprocă și construirea încrederii.
  • Creșterea Stimei de Sine: Dezvoltarea abilităților parentale sporește încrederea părinților în propriile forțe și le oferă satisfacția de a fi un părinte bun.
  • Prevenirea Dificultăților Familiale: Programele pot contribui la prevenirea problemelor de comportament la copii, a dificultăților de învățare și a altor probleme de natură familială.
Ședința psihologică are loc în urma unei programări la numărul de telefon 0743570171