Adresa cabinetului, datele de contact psiholog Bârlad

Faceți căutări pe acest blog

PARENTING - CONSILIEREA PARINTILOR PENTRU O RELATIE ARMONIOASA CU COPILUL

CONSILIEREA PĂRINȚILOR ȘI SUPORT ÎN CREAREA UNEI RELAȚII ARMONIOASE CU COPILUL


Dragi părinți: comunicare cu copilul, înțelegerea perspectivei lui, educarea sa - toate au ca scop principal facilitarea unei relații armonioase și pline de satisfacții între părinți și copii, utilizând puterea educației pozitive. Prin dobândirea de noi abilități și cunoștințe, în rolul dumneavoastră de părinte veți putea contribui la creșterea armonioasă și la dezvoltarea echilibrată a copiilor lor.

Cui se adresează:

  • părinților care întâmpină dificultăți în educarea copilului;
  • părinților care doresc mai multe informații privind metode și tehnici de educație parentală, pentru dezvoltarea armonioasă a copilului , cât și pentru optimizarea relației cu copilul 
  • adulților care doresc să adopte sau sunt în faza post-adopție;
  • părinții ai căror copii beneficiază de măsură de protecție specială și solicită reintegrarea ;
  • familiei de plasament;
  • asistentului maternal profesionist;
  • părinți în divorț;
  • la solicitarea instanței de judecată.


https://cabinetpsihototal.blogspot.com/p/program-de-educatie-parentala-in.html

Cu cât se complică viața socială, provocările lumii modern formulează întrebări și totodată cer răspunsuri privind modalitățile de educație exercitate de către părinți, la care nu ne-am fi gândit cu ani în urmă, astfel devine tot mai clar că este nevoie de un parteneriat educațional PĂRINTE (natural / adoptator) - PSIHOLOG , din perspectiva interesul superior al copilului. Familia de azi are nevoie de sprijin și susținere pentru a rezolva problemele generate de creșterea tinerei generații, de oferirea unui sprijin specializate în complexa și delicata sa sarcină de creștere, educare și dezvoltarea armonioase a copilului.

            Începând cu anul 2004 am desfășurat atât în sistemul de asistență socială și protecția copilului, dar și în cabinetul psihologic  o serie de programe de informare, educare și orientare a părinților ce au copiii preșcolari și școlari, preadolescenți și adolescenți. Aceste experiențe mi-au permis înțelegerea faptului că familia de azi are nevoie de sprijin real și că acest sprijin trebuie să fie profesional, organizat și raportat la legislație și la temele studiate în materia psihologiei copilului.

 Temele care sunt cel mai mult abordate: 

·       Dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă cu copilul.

·   Îmbunătățirea înțelegerii nevoilor copiilor; familiarizarea cu caracteristicile emoționale și cognitive specifice fiecărei etape de dezvoltare.

·    Susținerea creșterii armonioase ale copilului; adaptarea strategiilor de comunicare și abordare a problemelor la vârsta copilului.

·      Probleme specifice vârstei: dezvoltarea de strategii eficiente de abordare a problemelor specifice vârstei.

·  Mediu familial pozitiv: stabilirea regulilor clare și a consecințelor coerente. Promovarea respectului reciproc și a empatiei în familie. Crearea unui climat de siguranță și încredere unde copiii se simt liberi să se exprime.

·   Cultivarea stimei de sine: oferirea de laude și încurajări specifice și sincere. Identificarea și celebrarea punctelor forte ale copilului. Ajutarea copilului să învețe din greșeli și să depășească provocările.

·    Educație emoțională: dezvoltarea abilităților de gestionare a emoțiilor. Învățarea tehnicilor de coping pentru a face față stresului și anxietății. Promovarea inteligenței emoționale și a rezilienței.

·  Mediu familial pozitiv: stabilirea regulilor clare și a consecințelor coerente; promovarea respectului reciproc și a empatiei în familie.

·   Cultivarea stimei de sine: oferirea de laude și încurajări specifice și sincereș identificarea și celebrarea punctelor forte ale copilului; ajutarea copilului să învețe din greșeli și să depășească provocările.

·    Educație emoțională: dezvoltarea abilităților de gestionare a emoțiilor; învățarea tehnicilor de coping pentru a face față stresului și anxietății; promovarea inteligenței emoționale și a rezilienței.

·   Strategii de implicare ale parinților. Dezvoltarea abilități parentale de a face față stresului cotidian.

 Resursă gratuită pentru părinți :

 poți să urmărești toată seria „ PARENTING CONȘTIENT” înscriindu-te aici: https://t.me/psiholog10






PROGRAMAREA se face la numarul de telefon 0743570171