Adresa cabinetului, datele de contact psiholog Bârlad

Faceți căutări pe acest blog

TULBURARILE ANXIOASE SI DEPRESIA - psihoterapie online



psiholog Barlad, cabinet psihologic PSIHOTOTAL Barlad
Tulburările de anxietate sunt problemele de sănătate mentală cel mai frecvent întâlnite la nivel global. Studiile realizate atât pe adolescenți , cât pe adulți arată că prevalența tulburărilor de anxietate de-a lungul vieții este de aprox. 30%. Evoluția tulburărilor de anxietate este cronică, iar în lipsa unui tratament corespunzător persoanele suferă costuri majore pe termen lung, precum: risc crescut pentru boli somatice și comorbiditate ridicată cu alte probleme de sănătate mentală (ex. depresie, abuz de alcool sau alte substanțe), rată crescută de dizabilitate, eșec academic, șomaj sau performanță scăzută la locul de muncă.

          Anxietatea clinică poate lua multe forme, existând o mare varietate a simptomelor între oameni, între culturi, între sexe, între vârste. Cel mai frecvent întâlnite categorii de tulburări de anxietate, așa cum sunt ele descrise în DSM, manualul Asociației Americane de Psihiatrie, sunt: 
Tulburarea de panică - care se caracterizează prin atacuri de panică recurente și o evitare crescută a situațiilor care pot declanșa aceste atacuri. Persoanele, care înregistrează un atac de panică, au impresia în acele momente că au un atac de cord, că înnebunesc sau că se sufocă, în lipsa identificării un motiv anume. Simptomele atacului de panică sunt: palpitaţii, durere în piept, transpiraţii, tremor, senzaţii de sufocare, teamă de moarte, teamă de pierderea controlului, senzaţii de irealitate și altele.
Fobia socială este caracterizată de o teamă puternică de a fi judecat de către ceilalţi sau frica de a fi pus într-o situaţie jenantă. Situațiile sociale sunt evitate de multe ori sau sunt îndurate cu multă dificultate, deoarece persoana se simte copleșită de îngrijorări și simptome fizice precum: palpitaţii, transpiraţie, respirație accelerată, tremorul vocii, înroşirea feţei.
Fobia specifică este caracterizată de o reacţie de frică intensă faţă de un anumit obiect (ex. ace, cuțite), animal (ex. câini, păianjeni) sau situaţie (ex. înălțimi, a fi într-un lift etc.). Din cauza acestei temeri exagerate, persoana simte nevoia să evite complet aceste situații sau le îndură cu multă dificultate atunci când este obligată să se confrunte cu ele.
Nevroza obsesiv-compulsivă este caracterizată de apariția persistentă a unor gânduri sau imagini nedorite pe care persoana are mare dificultate de a le scoate din minte și care îi produc stări intense de frică sau vinovăție (acestea sunt obsesiile – de exemplu, obsesia de a fi contaminat). Adesea, pentru a reduce emoțiile negative sau pentru a neutraliza obsesiile, persoana recurge la anumite comportamente, care sunt realizate într-un mod ritualizat, de un anumit număr de ori, în anumite locuri (acestea sunt compulsiile – de exemplu, spălarea excesivă a mâinilor sau a obiectelor din jur) .
Anxietatea generalizată este caracterizată de îngrijorări excesive sau nerealiste care persistă pe o perioadă lungă de timp, iar persoana are mari dificultăți de a le controla. La adulţi aceaste îngrijorări pot avea ca punct de plecare sănătatea, banii, cariera sau siguranța celorlalți. Pe lângă îngrijorările recurente, mai apar simptome fiziologice persistente, precum dureri musculare, insomnii, ameţeli şi stări de agitație, iritabilitate sau epuizare.
Tulburarea de stres posttraumatic se dezvoltă după trecerea printr-o experiență extremă (ex. un viol, un abuz fizic, moartea violentă a unei persoane dragi etc.) care a fost asociată cu stări de groază și neputință. În urma acestui eveniment persoana care a fost victimă sau martor continuă să prezinte trăiri intense de frică (ca și cum evenimentul ar continua în prezent), stări de agitație, coșmaruri, iritabilitate crescută, insomnii, amintiri intruzive precum și evitarea cronică a locurilor sau situațiilor care pot duce la reamintirea evenimentului traumatic.


psiholog Barlad, cabinet psihologic PSIHOTOTAL Barlad
Şi acum vestea bună este, că problemele de acest gen pot fi controlate cu succes, prin psihoterapia cognitiv-comportamentală la un click distanță de tine, desfăşurată online prin platforma profesională de tratament a tulburărilor anxioase - prima clinică virtuală profesională din România cu soluţii complete de psihoterapie făcută de cercetătorii români, unde beneficiezi de un abonament de 4 luni cu posibilitatea de a continua ședințele psihologice, până la restabilirea ta completă.
Activitatea psihologului modern este ghidată de protocoale clinice specifice, a căror eficienţă a fost testată anterior în studii clinice controlate. Aceste protocoale clinice, prin clinica virtuală, perimit adaptări specific şi flexibile în funcţie de caracteristicile şi tulburările fiecărui pacient, ducând în final la o intervenţie individualizată clinic, pe baza unor principii generale validate ştiinţific. Clinica virtuală - prima de acest gen din România și a doua în Europa - îţi oferă şi scale de evaluare  complexă şi de monitorizare a intervenţiei în psihoterapei, asigurând astfel servicii de calitate, adresate pacienţilor suferinzi de tulburare anxioasă. Tratarea anxietății este important în special, pentru că te afectează pe TINE, familia şi locul de muncă. La această veste bună se adaugă şi o altă veste grozavă - tot timpul  acordat de tine recuperării eşti asistat de psiholog şi ajutat în demersurile recuperatorii. Şi mai adăugăm şi a treia veste bun: acum poţi achiziţiona abonamentul pe platforma de tratament chiar din confortul caminului tau, cu condiția să faci plata în contul bancar stipulat în contractul de acordare a serviciului psihologic.

Tratamentul prin psihoterapia cognitiv-comportamentală online oferit în clinica virtuală îţi pune la dispoziţie principalele tipuri de intervenție, care sunt utilizate pe parcursul programului, îmbunătăţind astfel semnificativ modul de acordare a serviciului psihologic în forma clasică din cabinet: 

INFORMARE ȘTIINȚIFICĂ - înveți despre anxietate în general și, în mod personalizat, despre tipul de anxietate care îţi deteriorează viața; înveţi cum s-a dezvoltat anxietatea ta și cum trebuie abordată, în mod eficient, pentru a o reduce; înveţi cum să-și monitorizeze simptomele și să observi contextele în care acestea se agravează sau, dimpotrivă, se ameliorează; descoperi cum propriile gânduri și acțiuni pot accentua sau reduce anxietatea. 
Tehnici de relaxare - înveți cum anxietatea poate fi adusă sub control prin exersarea unor tehnici de relaxare care implică elemente de controlul respirației, modificarea poziției corpului, formule de autosugestie, contracții și relaxări ale mușchilor și anumite exerciții fizice. Rezultatul acestor tehnici este depășirea fricii că anxietatea este de necontrolat, creșterea eficienței personale și reducerea stărilor de oboseală/epuizare datorate anxietății.
Modificarea funcționării atenției - o caracteristică fundamentală a anxietății este fixarea atenției asupra negativului, asupra amenințărilor din mediu, asupra senzațiilor neplăcute, asupra lucrurilor care merg prost etc. Din cauza acestui lucru, viața ta anxioasă este copleșită de pericole și emoții negative, dându-ţi impresia că nu mai rămâne loc și de bucurii, de relaxare, de dezvoltare. Astfel, prin psihoterapie înveți cum să preiei controlul asupra funcționării atenției și să readuci în vizor aspectele neglijate ale vieții tale – reușitele, competențele, bucuriile. Acest lucru se realizează prin diverse tehnici comportamentale de schimbare a focarului atenției.
Modificarea funcționării gândirii - gândirea ta de tip anxios (“Nu pot face față!” ,“Sunt în pericol!” ,“O să cedez!” ,“Nu sunt în stare!” ,“Sigur voi da rateu!” ,“Sunt neajutorat!” etc.) menține simptomele de anxietate. Prin urmare, în programul online de psihoterapie înveți cum să îţi controlezi modul de gândire care s-a automatizat și prin care nu faci decât să exagerezi simptomatologia, acum și aici înveţi să îl înlocuieşti, prin exerciții succesive, cu noi tipare de gândire. Acest lucru nu înseamă pur și simplu “să te prefaci că nu te temi” de ceva, ci să descoperi că într-adevăr ceea ce gândești atunci când ești cuprins de anxietate este mult exagerat față de realitate și că descriind realitatea într-un mod mai acurat, anxietate își pierde puterea asupra ta.
Combaterea evitării. Singurul mod în care poți definitiv să descoperi că anxietatea ta este nejustificată este dacă te confrunți cu situaţiile anxioase.
Prevenirea recăderilor. Corectarea problemelor cronice de anxietate necesită un efort de lungă durată. Psihoterapia nu trebuie văzută ca un tratament simptomatic care se încheie în momentul în care anxietatea s-a redus. Psihoterapia presupune schimbarea stilului tău de viață într-un mod asistat online de psiholog – schimbarea acelui mod de gândire și de comportament care a dus în primul rând la dezvoltarea anxietății. Acesta este singurul mod în care poţi preveni eficient recăderile: adoptarea în viața de zi cu zi a tehnicilor de psihoterapie învăţate şi care au avut succes în reducerea anxietății și transformarea lor în modul tău de a fi.

 În cadrul platformei profesionale de tratament, care funcţionează ca şi clinică virtuală,  ai acces la următoarele tipuri de servicii psihologice validate:
  • Evaluarea și diagnoza problemelor de anxietate prin teste psihologice validate;
    • evaluarea standardizată a nivelului de anxietate, evaluarea personalizată a simptomatologiei anxioase, evaluarea implicațiilor anxietății asupra funcționării socio-profesionale, identificarea evoluției anxietății și a mecanismelor care mențin apariția simptomelor de anxietate;
  • Evaluarea complexă a personalității și a impactului anxietății asupra funcționării cognitive;
  • Psihoterapia anxietății și a problemelor asociate (ex. simptome de depresie) - în format clasic (față-în-față, la cabinet - dacă sunteţi din Bârlad / zone limitrofe);
  • Psihoterapia anxietății și a problemelor asociate - în format online (pe internet, în cadrul clinicii virtuale, oriunde te-ai afla ).
 Această platformă profesională de tratament îţi oferă, ca utilizator, următoarele avantaje:
    • instrumente de screening și diagnostic psihologic;
    • resurse psihologice multimedia precum explicaţii, articole, imagini, exerciţii terapeutic, prezentări de caz, videoclipuri, înregistrări audio despre anxietate și tratamentul anxietății;
    • asistență psihologică online – adică posibilitatea de a desfășura ședințe de psihoterapie online prin mail, chat sau videochat;
    • independență, control personal și flexibilitate în utilizare;
    • terapie online poate face orice persoană adultă care are acces la internet printr-un instrument tehnic, indiferent de zona geografică din care provine sau de afecţiunile pe care le are , mai ales atunci când îi este impiedicată și deplasarea (locuiește în străinătate / zonă retrasă departe de mijoace de transport accesibile, agorafobie, handicap fizic etc.)
    • costurile sunt mai mici (atât pentru terapia în sine, cât şi pentru că nu mai exista nici costuri de deplasare);
    • timpul acordat de client terapiei este mai mic, deoarece nu se adaugă şi cel pentru deplasare;
    • în comunicările prin e-mail se adaugă avantajul bine cunoscut a faptului că scrisul ajută la dezvoltarea unei viziuni mai clare şi a unei relaţii mai obiective cu propriile stări şi emoţii (îmbunătăţirea autocunoaşterii), mai ales când acestea par abstracte şi greu de verbalizat; comunicarea prin e-mail poate fi o soluţie pentru cei care consideră intimidantă comunicarea directă (unii nu îndrăznesc nici măcar să-şi împărtăşească gândurile cuiva);
    • în cazul persoanelor care obişnuiesc să se autodiagnosticheze prin intermediul internetului, se pot proteja acum de informaţiile îndoielnice pe care ar putea să le acceseze, având la dispoziţie consilierea/ psihoterapia online realizată profesional de profesionişti, prin surse de informare credibile şi competente;
    • pentru categoria persoanelor reticente la ideea de psihoterapeut / psiholog, platforma profesională de psihoterapie online reprezintă deseori singura modalitate de a cere ajutor de la specialişti.

    DE CE Psihoterapia online a anxietăţii ?

    Pentru că tot mai multe persoane caută servicii psihologice online, din numeroase motive, cum ar fi:
    • nevoia de a avea acces rapid și permanent la informații relevante;
    • lipsa de specialiști în localitatea/zona de domiciliu;
    • programul zilnic de lucru care împiedică accesul la serviciile terapeutice tradiționale;
    • nevoia de confidențialitate în consultarea acestor servicii;
    Din aceste motive, pe platforma profesională de psihoterapie a tulburărilor de anxietate şi dezvoltare personală - prima soluție profesională din România dedicată prevenției și psihoterapiei online a anxietății, pot fi găsite programe complete de psihoterapie pentru cele șase tulburări de anxietate. Fiecare program acoperă următoarele componente (și nu numai): 
    • înțelegerea factorilor care mențin problemele de anxietate;
    • dobândirea unor strategii eficiente de relaxare;
    • schimbarea modului de gândire care ne predispune la anxietate;
    • corectarea comportamentelor care ne mențin anxietatea;
    • dobândirea unor strategii de dezvoltare a emoțiilor pozitive și a laturii pozitive a vieții;
    • dobândirea unor strategii de prevenție a recăderilor;
    • reducerea simptomelor de depresie care adesea însoțesc anxietatea.
     psiholog Barlad, cabinet psihologic PSIHOTOTAL Barlad  
    Serviciile psihologice online pot fi acordate şi utilizate numai de persoanele care au vârsta împlinită de 18 ani şi care pot achizitiona acest serviciu printr-un e-mail la adresa psihologie_cabinet@yahoo.com sau se prezintă direct în cabinet.
                 


    Modalitatea de plată:
        Plata serviciilor online se poate efectua alegând una dintre următoarele metode:
    •        cash în cabinet
    •        transfer bancar
    •       prin depunere de numerar la orice agenție a Băncii TRANSILVANIA sau prin ordin de plată/internet banking din contul dumneavoastră. Datele necesare pentru efectuarea plății vă sunt trimise pe adresa dvs. de mail.
             După efectuarea plăţii ( care cuprinde : evaluarea psihologică inițială, 4 luni de abonament pentru utilizarea platformei de psihoterapie, evaluarea psihologică pre/post-interventie şi mesaje informaționale), clientul primeşte parola de acces pentru 4 luni (de la data activării contului său de client, după această perioadă contul tău este șters din baza de date). Clientul are posibilitatea de a beneficia de şedinţe cu psihologul prin skype achitând onorariul ședinței în contul cabinetului la Banca Transilvania.


            Pentru a deveni client pe platforma de tratament și pentru a beneficia de psihoterapei online, sună la numărul de telefon 0743570171 sau trimite un e-mail pe adresa psihologie_cabinet@yahoo.com.