Urmăreşte OFERTA LUNII propusă de cabinetul PSIHOTOTAL şi sună întotdeauna pentru programare la numărul de telefon 0743570171.

Orientare si planificare in cariera _ CONSILIERE PENTRU CARIERA TA

“CE VREAU, CE STIU, CE POT!”

ORIENTAREA SI PLANIFICAREA IN CARIERA 
CONSILIERE PENTRU VIITORUL TAU

Cand erai copil si adultii te intrebau “Ce o sa te faci cand vei fi mare?”, raspunsul tau era simplu de comunicat. Insa acum ai ajuns la varsta cand trebuie sa faci o ALEGERE CONSTIENTE, bazata in mod real pe potentialul tau si pe cunostintele pe care le-ai dobandit de-a lungul timpului.  

Esti constient ca timpul se scurge si te grabeste?

Vestea buna este ca acum ai sansa SA FACI ALEGERI INTELEPTE, prin care eviti regretele de mai tarziu. Pentru ca azi este singurul moment pentru tine, cand poti sa-ti constuiesti viitorul si sa te re-inventezi TU pe tine IN VIITOAREA PROFESIE A TA, pentru ca intr-o zi , cand viitorul tau va deveni si el prezent, sa fii capabil sa traiesti viata , in care toate PROMISIUNILE pe care tu ti le-ai facut (ca si copil), vor fi in sfarsit , INDEPLINITE.
           
            De regula deciziile legate de alegerea profesiei privind orientarea in cariera sunt dificil de luat, mai ales in conditiile unei insuficiente cunoasteri despre propria persoana, insuficiente informatii despre oferta actuala de profesii, incompatibilitate intre CE IMI PLACE, CE STIU SA FAC si CE SE CERE PE PIATA MUNCII, cu atat mai mult cu cat traim intr-o lume aflata intr-o continua schimbare si care nu ofera siguranta locului de munca. O decizie optima privind cariera, nu poate fi luata in lipsa unor informatii relevante pentru obiectivul vizat.

Profesia sau ocupatie pe care o vom practica in viata de adult joaca un rol esential in universul nostru, pentru ca ne da identitate personala si mai ales ne face sa avem un stil de viata. Alegerea profesiei de catre tineri / adolescenti trebuie , in mod obligatoriu, sa includa elemente de tehnologie a informatiei. Orientarea si planificarea in cariera se face tinand cont de asteptarile acestei generatii digitale.
Pentru a beneficia de un start bun in alegerea profesiei , Cabinetul PSIHOTOTAL iti ofera sprijin pentru a lua o decizie informata si iti pune la dispozitie urmatoarele solutii:

  •       Evaluarea computerizata a potentialului tau  (intere, aptitudini, abilitate, deprinderi – existente la momentul evaluarii) de integrare socio-profesionala si realizarea profilului vocational (psihoaptitudinal) – printr-un instrument foarte riguros fundamentat stiintific, care aduce practic activitatea de orientare si consiliere in cariera la standardele specifice inceputului de secol 21;

  •       Identificarea acelor ocupatii profesionale care valorificat cel mai bine profilul tau vocational obtinut si sumarizarea informatiilor intr-un raport; practic platforma pune la dispozitie  1050 de profile ocupationale, astfel incat sa investighezi lumea reala a pietii muncii;

  •       Realizarea potrivirii intre profilul vocational si ocupatiile profesionale din COR care te atrag si ti-ar placea sa le practici si sumarizarea informatiilor intr-un raport ;

  •       Orientarea in alegerea carierei – pornind de la profilul psihoaptitudinal realizat elevului (recomandat pentru elevii din clasele VII – XII) -  continuturi:

o   Formarea unei imagini de sine realista si corecta;
  

o   Fundamentarea si conturarea deciziei cu privire la cariera, pe baza cunoasterii de sine, a statusurilor si rolurilor posibile pe parcursul carierei;


o   Scoate in evidenta rolul cunoasterii si a culturii in alegerea carierei


  •       Consiliere in autoexplorare si in managementul decizional ( luarea deciziei) prin:
o   Constientizarea influentei factorilor externi – mediul social si cel fizic – asupra luarii deciziei;
o   Asumarea responsabilitatii pentru alegerile facute; stiluri decizionale;
o   Analiza costurilor si beneficiilor alternativelor identificate;
o   Pregatirea unei strategii personalizate;
o   Generarea si evaluarea alternativelor in functie de punctele tari si slabe identificate si de profilele ocupationale obtinute;
o   Marketing personalPentru a accesa acest serviciu psihologic, sună pentru programare la număul de telefon 0743570171.