Urmăreşte OFERTA LUNII propusă de cabinetul PSIHOTOTAL şi sună întotdeauna pentru programare.

A FI PĂRINTE sau A FI PĂRINTE FERICIT ???  AJUTOR PENTRU PĂRINŢI

A fi părinte este, poate, cea mai răsplătită şi încântătoare meserie pe care o poate avea cineva pe parcursul vieţii sale. În acelaşi timp este şi una dintre cele mai importante, provocatoare, dificile şi stresante activităţi pe care o persoană le va avea vreodată. Pentru unii, a fi părinte este încă o carieră. Şi acest lucru nu este nou şi nici rău.Rolul de părinte este un amestec de bucurii şi frământări. Nu devenim experţi în acest domeniu prin simpla calitate de a fi părinţi. Există multe lucruri pe care nu le ştim şi nimeni nu poate pretinde că deţine toate răspunsurile la problemele legate de creşterea copiilor. Nici un părinte nu le are. Părinţii trebuie să vină mereu în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare ale copilului, trebuie să-i permită copilului să ceară ceea ce are nevoie pentru ca acesta să capete încredere în el însuşi, în oameni şi în viaţă.

Destinul şi viitorul copiilor stă în mânile părinţilor. Ei au puterea să crească sau să limiteze, prin tot ceea ce fac, potenţialul înnăscut al copilului. În societatea de azi creşterea unui copil nu mai poate fi lăsată pe seama „instinctului matern“. Tatăl şi mama trebuie să fie conştienţi că misiunea de părinţi este cea mai importantă din cadrul existenţei fiecăruia dintre noi. Copiii au nevoie de adulţi care să investească timp şi energie pentru ei. Un părinte iubitor, grijuliu şi implicat reprezintă cea mai importantă persoană din viaţa copilului. De aceea am dat startul unui program adresat părinţilor, care îşi doresc asistenţă specializată.

Programul „AJUTOR PENTRU PĂRINŢI” - pe baza unei experienţe de 11 ani în activitatea cu părinţii şi copii vă permite:
  • să obţineţi cunoştinţe şi să vă formaţi abilităţi parentale în funcţie de problemele cu care vă confruntaţi
  • veţi reduce suferinţa dvs.,
  • copilul va avea alături părintele care simte că-l înţelege,
  • veţi învăţa o serie de metode facile, care ca părinte le-am utilizat în managementul comportamental al copilului, prin care să puteţi îmbunătăţi comportamentul copilului dvs.
  • vă ajută vă recâştigaţi încrederea în dvs. ca părinte.
PENTRU COPII FERICIŢI ŞI PĂRINŢI ... ŞI MAI FERICIŢI !

Dacă micuţul activ şi vesel de ieri devine retras şi tăcut, dacă şcolarul eminent de ieri refuză astăzi cu înverşunare să meargă la şcoală, dacă suferă, devine nervos şi plânge din orice, dacă părinţii nu se mai înţeleg cu el e cazul să stea de vorbă cu un psiholog. 
 Pe tine cât de mult te îngrijorează situaţia copilului tău?
Portretul tipic al copilului problematic poate fi schiţat uşor: fură, minte, se bate "în curtea şcolii", se izolează de colegi şi de prieteni sau intră în anturaje suspecte, e complexat, are note proaste, nu are chef de lecţii, dar îşi varsă amarul în calculator, jocuri sau în mâncare (fie exagerează, fie o refuză), face din adulţi duşmani. Cu cât părinţii sunt mai abili şi depistează mai repede problema, cu atât şansele să se rezolve cresc.

Şi dacă micuţul se ataşează excesiv de un adult, un prieten ori de calculator trebuie să se intervină. De vină pentru manifestări pot fi presiunile din familie sau de la şcoală, hiperbolizate de mintea copiilor, ori dragostea sufocantă a părinţilor . 


Acceptând să lucrezi cu  psihologul de copii înseamnă să reuşeşti să-l faci pe copil fericit şi  dvs. părinţii... şi mai fericiţi!

 MESERIA DE PARINTE
Creşterea unui copil încă de la primele zile până la momentul adolescenţei este o epopee de lungă durată şi nu de puţine ori chiar dificilă. Adesea părinţii, care păşesc pragul cabinetului psihologic, semnalează apariţia unor probleme care interferează cu fericirea şi cu bunăstarea vieţii lor de familie. Dacă dificultăţile persistă în ciuda eforturilor dumneavoastră de a le soluţiona, nu cedaţi şi nu renunţaţi la speranţă, nu deveniţi inactivi, nu vă învinovăţiţi, nu vă înfuriaţi sau nu deveniţi deprimaţi. Pentru că aveţi la îndemână soluţia de a contacta un psiholog şi astfel veţi primi ajutor calificat. Ca părinte, este responsabilitatea dumeavoastră să vă ajutaţi copilul şi familia să înţeleagă şi să rezolve situaţiile problematice. Luaţi în calcul apelarea la ajutor profesionist în cazul în care copilul este constant nefericit sau are dificultăţi semnificative de adaptare la mediul şcolar, la grupul de copii de aceeaşi vârstă sau la ceilaţi membri ai familiei. De asemenea, apelul la ajutor profesionist este necesar şi în cazul în care copilul vă cauzează dumeavostră sau celorlaţi membri ai familiei stres major. Pe lângă faptul că discută cu dumenavoastră despre dificultăţile întâmpinate de copil, psihologul vă va întreba şi ce aşteptări aveţi în calitate de părinte. Veţi răspunde la chestionare scurte şi veţi înregistra comportamentele copilului în diverse grile de observaţie. Psihologul va face terapie direct cu copilul şi vă va observa în relaţia cu el. Psihologul vă va învăţa metode noi de a vă ajuta copilul şi de a face management comportamental copilului. De asemenea psihologul vă ajută să înţelegeţi şi să vă rezolvaţi problemele personale (astfel de probleme includ depresia, momente critice sau dificultăţile din căsnicie). Cu permisiunea şi cu implicarea dumeavoastră psihologul poate contacta cadrele didactice şi le poate recomanda noi modalităţi prin care mediul şcolar ar putea să vă ajute copilul.  
După evaluarea problemelor care vă preocupă pe dumneavostră şi pe copil, psihologul va începe să rezolve aceste stări problematice.


Terapia costă bani, dar la fel ne costă şi sănătatea, educaţia, transportul, divertismentul cu familia sau vacanţele. Terapia ajută la reducerea problemelor emoţionale sau comportamentale cu care se confruntă copilul dumneavostră şi să îi crească competenţele personale şi abilităţile sociale, poate îmbunătăţi calitatea veţii dumneavoastră de familie. Disciplinarea comportamentală oferă metode testate, abilităţi, proceduri şi strategii pe care le puteţi folosi în scopul îmbunătăţirii comportamentelor copilului dumneavostră.
Acum aveţi toate motivele să fiţi optimist în ceea ce priveşte ajutorul pe care îl puteţi oferi copilului dumneavostră pentru a se schimba. Metodele comportamentale sunt extrem de eficiente în modificare unei game variate de probleme de comportament. Studiile ştiinţifice realizate în multe alte ţări în domeniul comportamentelor copiilor au indicat faptul că o gamă largă de probleme comportamentale se pot reduce cu 50 până la 90% dacă se folosesc metode comportamentale . Ca părinte şi psiholog am deplină încredere în aceste metode comportamentale, fiind aplicate de mine în cazul copiilor mei. Aceste abilităţi sunt uşor de plicat şi funcţionează.